Bezoekers wanen zich terug in de tijd dankzij de ambiance van het Slotkwartier en natuurlijk de aanwezige re-enactmentgroepen.
Bezoekers wanen zich terug in de tijd dankzij de ambiance van het Slotkwartier en natuurlijk de aanwezige re-enactmentgroepen. Foto: Margreeth Anema

Twee dagen spektakel tijdens Slotfestijn XL

Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - In het weekend van 14 en 15 juli vindt in het oude Slotkwartier het jaarlijkse Slotfestijn plaats. Dit jaar voor het eerst echt óp de slotfundamenten!
 

Diverse re-enactmentgroepen laten bezoekers in hun tentenkampen toe, waar dan ook doorlopend van alles is te zien. Daarnaast worden er verhalen verteld over de geuzen, die het met Willem van Oranje opnamen tegen de gehate Spanjaarden. Voor kinderen zijn er allerlei spelletjes te doen, terwijl vader en moeder heerlijk vertoeven op het terras voor bezoekerscentrum Huys Egmont. Zo is er een leuke speurtocht door het park en mogen kinderen bij de archeologiekist zelf scherven opgraven, schoonmaken en lijmen. Hier omheen bevindt zich een kleine historische markt met oude ambachten, terwijl binnen natuurlijk diverse exposities te bezichtigen zijn. Omdat het kasteelterrein van 1200 tot 1600 bewoond is geweest, worden ook de ridders van weleer niet vergeten. Zij laten op diverse tijden een echt riddertoernooi zien, waarbij de zwaarden gevaarlijk kletteren in de strijd. Wie zal het toernooi winnen?

Zaterdag 14 juli is het Slotfestijn goed bezocht en bezoekers waanden zich terug in de tijd. Zondag 15 juli kunt u ook nog een kijkje nemen, van 10.00 tot 17.00 uur. Het evenement is op en rond de slotfundamenten, aan de Slotweg te Egmond aan den Hoef. De toegang is gratis!

Ridder van Brederode met een klein riddertje.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant