Afbeelding
Foto: aangeleverd.

IVN Slootjesdag op 10 juni

Cultuur Heiloo

Ga je mee op avontuur langs de waterkant?

Benieuwd wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles te weten over het waterleven in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdag op zondag 10 juni 2018 bij het Maalwater in Heiloo!

IVN Noord-Kennemerland en KNNV regio Alkmaar nemen kinderen van 4 tot 12 jaar (samen met hun (groot)ouders) mee op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Onder begeleiding van de natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan 'scharrelen' langs de oevers van het water.

De IVN Slootjesdag 2018 is op zondag 10 juni van 10:00 tot 16:00 bij Het Maalwater, aan de zuidwestelijke zijde van het park, achter Het Baafje en De Rietvink. De locatie is o.a. eenvoudig te bereiken via de parkeerplaats van Zwembad Het Baafje.

Tijdens de ontdekkingsreis word je meegenomen in de onderwaterwereld van de sloten. Lekker de natuur in en speuren met een schepnetje. Dit jaar worden ook de waterdiertjes geteld die je in de sloot tegenkomt. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen!

Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig, en de activiteiten vinden doorlopend plaats.

Dit evenement wordt ondersteund en gefaciliteerd door gemeente Heiloo.

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant