Een van de werken van Aad Peetoom.
Een van de werken van Aad Peetoom. Aangeleverde foto

Vrijwilligers De Hanswijk exposeren in Dorpshuis

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Aad Peetoom en Hilde Belleman exposeren tot 15 juli in hun vertrouwde dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Beiden zijn er vrijwilliger; Aad is bestuurslid en Hilde lid van de kunstcommissie.

Aad Peetoom
Aad Peetoom heeft al sinds zijn jeugd interesse in tekenen en schilderen, maar in 2007 begon hij actief met schilderen. Aad gebruikt hiervoor zijn eigen foto's. Meestal maakt hij zijn geliefde Egmond aan den Hoef en omstreken tot zijn onderwerp, daarnaast schildert hij dieren en bloemen. Hij schildert met acrylverf op doek, mdf plaat of hardboard. Als een schilderij echt goed gelukt is, raakt Aad er zelf niet op uitgekeken. Bijna ieder jaar staat hij op de kunstmarkt in Egmond aan den Hoef. "Ik vind dat een mooie manier om mijn schilderijen aan de mensen te laten zien", zegt hij. Vaak geniet Aad van de leuke en positieve opmerkingen van mensen die geïnteresseerd zijn in zijn werk. Ook werkt hij in opdracht. Dat is wel een uitdaging. Het werk van Aad is al een paar keer tijdens een expositie van de Egmondse kunstenaars in de Kapberg te zien geweest en in wat kleinere exposities. Zie voor werk van Aad ook www.aadpeetoom.nl of zijn facebookpagina: Schilder Aad.

Hilde Belleman
Hilde Belleman toont, naast acrylwerk, enkele aquarellen. Hilde is geboren in Vlaanderen en genoot haar opleiding aan de kunstacademie St. Lucas in Gent, waarbij zij zich specialiseerde in reclametekenen en industriële vormgeving. In de jaren tachtig ruilde ze het Vlaamse land in voor het historische dorp Egmond, waarna schilderen en tekenen een belangrijke hobby voor haar bleef. In haar werken zijn zomerse taferelen op het strand, stillevens en het Corsicaanse landschap te zien. Het prettigst werkt ze staande met aquarel. De werken zijn figuratief en behoeven eigenlijk geen uitleg. Vanaf de tachtiger jaren had ze veel tentoonstellingen in Vlaanderen maar ook is haar werk te zien in de tweejaarlijkse Egmonder tentoonstelling in Galerie de Kapberg. Meer werk van haar kunt u bekijken op www.bellemanhilde.nl waar ook haar bronzen beelden te zien zijn.

Samen met Aad nodigt ze u van harte uit een kijkje te nemen in dorpshuis Hanswijk. In verband met de beperkte openingstijden van het dorpshuis verdient het aanbeveling om voor een bezichtiging contact op te nemen met de beheerder via 06-31797733.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant