De wanden van de middeleeuwse concertruimte.
De wanden van de middeleeuwse concertruimte.

Lazy Sunday Afternoon in Museumhoeve Overslot

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - The SeaSide StringerS spelen zondag 4 juni in Museumhoeve Overslot hun akoestische repertoire van Kinks en Small Faces nummers in Museumhoeve Overslot.

Aan de wanden van deze middeleeuwse concertruimte hangen etsen en collages, onder andere van de Zaans Catalaanse kunstenaar Enric Adsera Riba die eerder in het Singer Museum in Laren te zien waren. In het 'rariteiten kabinet' en het schelpenmuseum zijn zoveel wonderbaarlijke zaken te zien dat men hier gerust even de tijd voor moet nemen.

Een bezoek aan museumhoeve Overslot kan men overigens uitstekend combineren met een bezoek aan het Huys Egmont met de informatieve tentoonstelling over de heren van Egmont van historicus Jos Hof en het rondje Roghman, met de zeer waarheidsgetrouwe tekeningen van Roelof Roghman die door stichting historisch Egmond rondom de restanten van het Slot op den Hoef zijn geplaatst. Ook in galerie de Kapberg is een boeiende tentoonstelling van verschillende hedendaagse kunstenaars te zien. Men kan een rondje Egmond aan den Hoef vervolgens op passende wijze afsluiten in museumhoeve Overslot bij een echt Egmonds biertje en fantastische muziek.

Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 of als de deur openstaat. De muziek begint klokslag 16.00 uur, dus kom op tijd want vol is vol!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant