De genodigden luisteren geboeid naar de heer Twigt.
De genodigden luisteren geboeid naar de heer Twigt.

Geschiedenis Pakhuis Dekker blijft boeien

Cultuur Heiloo

De heer Teus Twigt gaf zaterdag 11 maart inzage in de 'levensloop' van Pakhuis Dekker. Jacob Dekker, grondlegger van het zaadpakhuis, is de oom van zijn vrouw.

"Alles dat je wilt lezen over het pakhuis, staat in het boek". Aldus de in Arnhem woonachtige auteur. Ongeveer 50 genodigden luisterden geboeid naar dhr. Twigt, onder wie voormalig wethouder Willemse-van der Ploeg. Zij kende Jan Dekker, de zoon van Jacob zeer goed. "Het is zo jammer dat hij dit niet meer meemaakt". Ook waren er diverse documenten in te zien, waaronder een debiteurenboek van de zaadhandel uit de jaren '20.

Jacky Mol en Miny Dekker werden na de presentatie bedankt voor de medewerking aan het verhaal. Jacky vertelt dat de Bed & Breakfast op de zolder bijna klaar is, er nog 2 flexruimtes vrij zijn, daarnaast heeft ze nog diverse plannen zoals een groententuin. Bij alle activiteiten die er ontplooid worden, werkt Jacky samen met lokale ondernemers.

Pakhuis Dekker ademt een lange historie, zoals te lezen in het boek (te koop bij alle boekhandels in Heiloo), die nog lang niet ten einde is.

Tekst en foto's: Janneke Mars

De heer Teus Twigt.
Aandacht voor de diverse oude documenten.
Een kijkje in de badkamer van de Bed & Breakfast.
De zolderverdieping, straks in gebruik als Bed & Breakfast.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant