Maurice van der Pol, Juriaan Singels en Lucas Bugter
Maurice van der Pol, Juriaan Singels en Lucas Bugter

Juriaan Singels bezorgt bezoekers de Beun kippenvel

Cultuur Heiloo

HEILOO - Zondagavond was in theater De Beun de presentatie van het album van de autistische Juriaan Singels uit Heiloo. Als een ware ster kwam Juriaan bij het theater aan in een grote limousine waarna hij door een haag van mensen het theater binnen ging. Al jaren droomde hij er van een album uit te brengen. Na een inzamelingsactie op internet is het gelukt en kon hij de studio in om zijn album genaamd 'Het is een Feestje' op te nemen.

Volgens Maurice van der Poll en Lucas Bugter van stichting Showhero is Juriaan echt een talent. Zij leerden Juriaan kennen als een verlegen deelnemer, hij wilde graag een liedje zingen. Dat deed hij en met succes. Om de droom van Juriaan waar te maken zijn Maurice en Lucas een crowdfunding actie gestart om geld in te zamelen voor de productie van het album. In totaal werd er vijfduizend euro opgehaald. Op het album, wat is opgenomen in de C-nine studio in Warmenhuizen, staat zijn eigen nummer 'Het is een Feestje' maar ook covers van Dré Hazes en Claudia de Breij.

Vooraf aan het concert van Juriaan was er een voorprogramma. Dit werd verzorgt door een vriendin en grote bewonderaarster van Juriaan: Eva. Daarna kwam de ster zelf op het podium. Met zijn tweede nummer van de avond 'You raise me up' bezorgde hij de ongeveer 150 bezoekers kippenvel.

Tekst: Yvonne van Stiphout
Foto's: Stip Fotografie

Aankomst Juriaan
Interview met Eva, door Maurice van der Pol en Lucas Bugter
Een haag van bezoekers bij aankomst
Juriaan zingend

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant