Afbeelding

Heilooër Pieter Boskma genomineerd voor Cultuurprijs Letteren

Cultuur Heiloo

Op zondagmiddag 2 oktober vindt de uitreiking van de Cultuurprijs Letteren 2016 plaats in de Ruïnekerk in Bergen. Amir Chitzan, JP den Tex en Pieter Boskma zijn door de vakjury genomineerd voor deze prijs.

De in Alkmaar wonende Iraanse schrijver Chitzan debuteerde in Nederland in 2015 met 'Hyena's en de meisjes van maneschijn'. Hij werkte 12 jaar aan de in het Nederlands geschreven roman. Zijn taal is helder en poëtisch en versluiert de boodschap niet. JP den Tex noemt de jury een boeiende 'outsider' door de combinatie van proza met muziek. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Bergen, waar een aanzienlijk aantal verhalen zich afspelen. De in Heiloo woonachtige Pieter Boskma heeft inmiddels 12 dichtbundels op zijn naam staan, waarvan 'Doodsbloei - Mensenhand en Zelf - de meest recente zijn. Hij schreef de bundels na de dood van zijn vrouw om zich te ontworstelen aan de waanzin van de rouw.

Ronald Giphart presenteert de schrijvers en hun boeken. Aanvang 15.00 uur. Inloop 14.30 uur De toegang gratis. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dat kan door een mail te sturen naar letteren@rabobankcultuurprijs.nl. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant