Foto: Stip Fotografie.
Foto: Stip Fotografie.

Hangen in Heiloo doen we zo!

Cultuur Heiloo

HEILOO - Zaterdag is op een open stuk groen aan de Belieslaan een ware hangplek voor jongeren gebouwd. Onder leiding van Nardy Stolker (ruimtelijk vormgever) is er een hangplek, waar jongeren letterlijk kunnen hangen gemaakt, met hulp van Mitchel, Tim en Luke van Scouting Rurik.

Eva (16 jaar) en Daan (17 jaar) vertellen dat het idee voor zo'n plek is ontstaan omdat jongeren in Heiloo geen goede plek hebben om samen te komen zonder daar bewoners mee te storen cq. lastig te vallen met hun aanwezigheid. Er is geen jongerencentrum meer, jongerenwerk leidt een zwervend bestaan sinds de sluiting van BukBuk. Nardy heeft in opdracht van Marian van Dam het hangproject bedacht en samen met Diederik Dorbeck uitgevoerd. Nardy vertelt dat de gemeente om de tafel wil gaan zitten met de jongeren om zo te kijken wat de wensen zijn en waar eventueel de hangplek, bewerkstelligd zou kunnen worden. Het zou mooi zijn als bij deze plek ook een skate-park, clubhuis en vuurplaats gerealiseerd zou kunnen worden.

Veel ouders zien graag een hangplek komen voor hun kinderen omdat ze momenteel nergens heen kunnen om samen te komen.
Ook veel ouderen die langs kwamen tijdens de fietstocht die georganiseerd was door SWH ivm de Burendag stapten even af om het project te bekijken. Men was zeer enthousiast over het initiatief om de jeugd in Heiloo hun eigen hangplek te geven. Aansluitend was er een barbecue, waarbij de fietsers van de puzzeltocht met hun neus in de broodjes worst en hamburger vielen (sponsor: Kees Burger).

tekst: Yvonne van Stiphout

Eva en Daan.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant