Foto: via Facebook Juriaan Singels
Foto: via Facebook Juriaan Singels

Eigen album is een feestje voor Juriaan Singels

Cultuur Heiloo

HEILOO Hij droomt er al jaren van. De autistische Juriaan Singels uit Heiloo wilde dolgraag een album uitbrengen. En dat is nu gelukt. Na een inzamelingsactie op internet kon hij de studio in en dit weekend wordt zijn album 'Het is een Feestje' gepresenteerd.

Het is hem dan toch gelukt: Juriaan Singels heeft zijn eigen album. En daar heeft hij hard aangewerkt. "Het was heel spannend vooral toen ik voor de eerste keer achter de microfoon stond. Ik was erg zenuwachtig en het moest heel vaak over maar het resultaat is kicken!"

Talent
De mannen van de stichting Showhero zamelden via crowdfunding geld in om de productie van de plaat mogelijk te maken. In totaal werd er vijfduizend euro opgehaald. Maurice van der Poll is trots op het resultaat. "Juriaan is echt een talent, op het moment dat hij op het podium staat, krijgt hij meteen het publiek mee. Dat kan niet elke zanger zeggen."

Op het album staat zijn eigen nummer 'Het is een feestje' maar ook covers van Claudia de Breij en Dré Hazes. "Ik wil graag laten zien dat mensen met een beperking ook kunnen zingen. Daar zou veel meer aandacht voor moeten zijn."

Stuiterbal
Het album is opgenomen in de C-nine studio in Warmenhuizen. Geluidsman Paul Bos is zeer tevreden over de samenwerking. "Hij kwam hier binnen als een stuiterbal maar het klikte. Hij gaat er echt vol voor en het was een groot feest."

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om een nummer 1 hit te scoren en natuurlijk de beste zanger van Nederland te worden. "Het zou fantastisch zijn als mijn album goud wordt." Naast zijn schoenen lopen, doet Juriaan niet. "Je moet gewoon jezelf blijven, dan kom je het verst."

Bron: RTVnh

Luca Works | Crossmedia maakte onderstaand filmpje over Juriaans weg naar het album:

 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant