Afbeelding

Warmte en nieuw geluid in de Witte Kerk

Cultuur Heiloo

Heiloo – In het kader van groot onderhoud van de Witte Kerk is recent de geluidsinstallatie vervangen en worden in oktober de radiatoren vervangen voor convectoren.

Beide ingrepen zijn financieel mogelijk gemaakt door giften en bijdragen uit het onderhoudsfonds van de Witte Kerk. Ook is in het voorjaar het Koorraam hersteld. Met de vernieuwing van de geluidsinstallatie is er voor gezorgd dat de verstaanbaarheid van sprekers tijdens diensten en evenementen in de kerk sterk is verbeterd. De verstaanbaarheid was al enige jaren een punt van aandacht en kon tijdens de restauratie eindelijk worden aangepakt.

De vervanging van de radiatoren voor convectoren gaat voor meer comfort bij de bezoekers van de Witte Kerk zorgen. De convectoren zullen het gevoel van tocht grotendeels opheffen mede door het herstel van het raam en zullen er voor zorgen dat de koorzijde van de kerk verwarmd kan worden. Eerder was dit niet mogelijk omdat de verhitting middels radiatoren schade aan het kabinetorgel zou kunnen opleveren.

Informatie: Stichting Monument Witte Kerk Heiloo Jos J. Mulder - voorzitter Heerenweg 133 1851 KN HEILOO Tel. 0 6 53 41 81 31 Email. josj.mulder@activecasemanagement.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant