Directeuren Annemiek van de Vliet (de Duif) en Jeanette Braam (Bibliotheek Heiloo) ondertekenen het contract. Natasja Hoebe en Joke van Overbeeke (leescoördinatoren de Duif) en Marieke Ooijevaar (leesconsulent Bibliotheek) kijken toe.
Directeuren Annemiek van de Vliet (de Duif) en Jeanette Braam (Bibliotheek Heiloo) ondertekenen het contract. Natasja Hoebe en Joke van Overbeeke (leescoördinatoren de Duif) en Marieke Ooijevaar (leesconsulent Bibliotheek) kijken toe. Foto: aangeleverd

De Duif en Bibliotheek Heiloo zetten eerste stap voor Bibliotheek op School

Algemeen

HEILOO - Tijdens de Kinderboekenweek in oktober 2019 openen basisschool de Duif en Bibliotheek Heiloo samen de nieuwe Bibliotheek op School. De eerste stap is gezet met het ondertekenen van het samenwerkingscontract in de Duif.

In de Bibliotheek op School staat een eigentijdse collectie centraal, met mooi meubilair, een uitleensysteem en leesbevorderende activiteiten voor alle groepen. Met deze samenwerking sluit de Duif heel mooi aan op het nieuwe curriculum voor het onderwijs, waarin leesplezier een grotere rol krijgt. Door leerlingen veel 'leeskilometers' te laten maken, vergroten zij hun woordenschat en is de kans op schoolsucces groter. Dat gaat nog makkelijker met een aantrekkelijke schoolbibliotheek, met mooie, frisse jeugdboeken.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant