Marijn de Jong, welp bij Victorie, verrast XopX met een mooie glazen pot narcissen als dank voor de opkikker.
Marijn de Jong, welp bij Victorie, verrast XopX met een mooie glazen pot narcissen als dank voor de opkikker. Foto: aangeleverd

Opkikkers eerste kwartaal

Algemeen

LIMMEN - Kringloopwinkel Keer op Keer heeft in het eerste kwartaal van 2019 weer veel goede doelen en organisaties blij kunnen maken met een mooie bijdrage.

De volgende bedragen werden weggegeven:

€ 3000: Stichting BAB (Bouwen aan Bangladesh); uitbreiding (bouw) van een school met 2 lokalen, inrichting voor de bevolkingsgroep in Bangladesh.

€ 1.550: Stichting Veldwerk; het pand voorzien van een hufterproof toilet.

€ 1.100: 11 x € 100 Kerstdonaties.

€ 750: Rotary Club Heiloo, bijdrage voor de PCC Maalwater Run&Walk op 14 april 2019.

€ 500 ging naar:

- Heilooër Operettevereniging: bijdrage voor hun laatste optreden in Theater De Beun.

- Stichting Oranjefeest Limmen: bijdrage voor het organiseren van het Koningsfeest.

- De heer M. Manghus (Tanzania): bijdrage voor de opleiding van meisjes.

- Stichting Maak Ethiopië Gezonder: realisatie van veilig drinkwater etc. in het dorp Adame Wodeissa in Ethiopië.

- Stichting Ukraine–Holland: project om gehandicapten te helpen met betere persoonlijke verzorging in Ukraine.

- Jeugdtheater Heiloo: bijdrage voor de advertentie en uitvoering 'Griezelhotel'.

- Highlow Rangers: motortocht; de opbrengst gaat naar Timmerdorp Heiloo en weeskinderen in Nepal.

- Stichting Thai Child Development: medische zorg, onderwijs etc. aan kansarme kinderen in Patho, provincie Chumpon/Thailand.

- Stichting Kalapuwa Sri-Lanka: bijdrage voor de aanschaf van een oven/gasfornuis voor een meisjesweeshuis.        

- Stichting MissIQ: school- en sportmaterialen voor schoolgaande kinderen van de basis- en middelbare scholen in het Caribisch deel.

De volgende organisaties ontvingen een bijdrage van € 250: Stichting Niko (verzorgingshuizen Nieuwpoort en Kooimeer in Alkmaar): bijdrage voor de aanschaf van koffergrammofoons; Musicalvereniging De Hanswijckers: voor hun 50-jarig jubileum; Honk- en Softbalclub Double Stars Heiloo: bijdrage voor het onderhoud aan velden; Stichting Jabulani Kids Zimbabwe: bijdrage voor het revalidatiecentrum; Only Friends: bijdrage om kinderen met een beperking te laten sporten; Zorgboerderij De Tulp in Andijk: bijdragen voor activiteiten/verzorging voor mensen met dementie; Waterscouting Victorie Heiloo: voor het reilen en zeilen van de scoutinggroep; HZV Het Vennewater (2e jaar): sponsorbord sporthal.

Ook schenkt XopX elke week een opkikker van € 250,00. De opkikkers van de maand maart zijn gegeven aan: De Peutertuin, Montessori Peutergroep in Schagen, 't Huis Lioba in Egmond-Binnen; Limmer IJsclub in Limmen.

Ook Scouting Victorie Heiloo ontving een van de opkikkers. "Wij zijn een waterscouting en het zeilseizoen start binnenkort weer. We hebben vijf lelievletten (stalen zeilboten), bij twee daarvan dienen er de nodige onderdelen dringend vervangen te worden zodat er door de leden veilig gezeild kan worden. De opkikker van XopX komt dan ook heel goed van pas. Bedankt!"

Het is druk in onze kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om ons te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, 1906 BG Limmen, tel. 072-5325962. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant