Wethouder Rob Opdam overhandigt Jaap de Graaf een envelop met inhoud om de veilingklok draaiende te houden.
Wethouder Rob Opdam overhandigt Jaap de Graaf een envelop met inhoud om de veilingklok draaiende te houden. Foto: STiP Fotografie

Werkbezoek van College van B&W aan Historisch Museum Heiloo

Algemeen

HEILOO - Dinsdagmiddag 11 december vond een werkbezoek van het college van B&W en de gemeentesecretaris Guy Heemskerk plaats aan het Historisch Museum. De ontvangst vond plaats in de bibliotheek van het museum. Voorzitter Jaap de Graaf verwelkomde de gasten.

In zijn welkomstoespraak vertelde Jaap dat de boeken die in de boekenkast staan kunnen worden ingekeken door bezoekers. Daarom heet de ruimte nu de bibliotheek. In die bibliotheek hangt ook de veilingklok welke weer volledig gerestaureerd is en nu ook weer daadwerkelijk als veilingklok gebruikt kan worden. Het museum dat sinds dit jaar gevestigd is op Landgoed Willibrordus heeft verruimde openingstijden. Ook op zondag is het museum nu open, iets wat bezoekers positief ontvangen. Jaap de Graaf blikte tijdens zijn toespraak ook vooruit naar volgend jaar. Dan zullen vier voorstellingen in de filmzaal te zien zijn van Martine Fabers, 'Foto's die vervagen'. Verder zullen er wandelingen, rondleidingen en presentaties gegeven gaan worden in 2019. Ook ligt het in de bedoeling om basisscholen uit te nodigen voor tentoonstellingen om zo de leerlingen iets te leren over de geschiedenis van Heiloo.

De Historische Vereniging Heiloo had ook nog een klein cadeautje voor het college en de gemeentesecretaris. Jaap de Graaf overhandigde aan allen een exemplaar van de nieuwst Heylooer Cronyck. Maar ook het college van B&W hadden een cadeautje mee genomen.

Wethouder Rob Opdam: "Als wij als college een werkbezoek afleggen dan geven wij als presentje altijd het boek over de Witte Kerk. In dit geval is dat wat raar. (Jaap de Graaf heeft zelf dat boek geschreven). Daarom hebben wij iets anders bedacht. Omdat het college blij is de veilingklok, een icoon van Heiloo, werkend te zien hebben wij voor jullie een bijdrage om de klok draaiende te houden." Een blije Jaap de Graaf nam daarna de envelop van de wethouder  in ontvangst.

Daarna vond een rondleiding door het museum plaats en konden de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris een film bekijken in de filmzaal. Tot slot werd er nog een kleine veiling georganiseerd met in het middelpunt de veilingklok.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Jaap de Graaf overhandigt het college en de gemeentesecretaris de Heylooer Cronyck.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant