Uitreiking cheque aan de Stichting Vrienden van de Loet.
Vlnr: Henk Kaandorp, Barre Dekker, Marcel de Winter, Alex van der Horst, Henk van der Werf, Jan Bras, Ruud Bruin, Mike van Wieringen.
Uitreiking cheque aan de Stichting Vrienden van de Loet. Vlnr: Henk Kaandorp, Barre Dekker, Marcel de Winter, Alex van der Horst, Henk van der Werf, Jan Bras, Ruud Bruin, Mike van Wieringen. Foto: STiP Fotografie

Highlow Rangers overhandigen cheque aan de Vrienden van De Loet

Algemeen

HEILOO - Dinsdagmiddag 30 oktober kwamen zes Highlow Rangers op motoren naar Woonzorgcentrum De Loet. Highlow Rangers Alex van der Horst overhandigde een cheque van € 1.000,00 aan de Stichting Vrienden van De Loet.

De Highlow Rangers organiseerden op 23 juni een tourtocht voor motorliefhebbers en tourfietsers. De tocht had twee goede doelen. Het eerste goede doel was het Nepal Education Program, waar een cheque van € 500,00 naar toe gaat en het andere goede doel was de Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck.

In oktober 1999 zijn de Vrienden van de Loet en de Vrienden van Overkerck gefuseerd. Hieruit is een zelfstandige Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck ontstaan. Deze stichting tracht samen met medewerkers en vrijwilligers het leefklimaat in de twee verzorgingshuizen te bevorderen. Met het geld van de Stichting Vrienden van De Loet en Overkerck wordt in De Loet onder andere de wekelijkse zangmiddag bekostigd. Ook een deel van de prijzen van de bingo worden hiervan betaald. Activiteitenbegeleidster Marjon Seekles: "Voor bewoners is het geweldig om iedere week te kunnen zingen. Vaak gebeurt dit met een pianist. Iedere laatste dinsdagmiddag van de maand draaien wij plaatjes waarbij de bewoners mee kunnen zingen. Muziek maakt de mensen vrolijk! Ook koop ik van het geld dat wij krijgen lekere hapjes, bijvoorbeeld slagroomsoesjes voor bij de koffie. Bewoners van de Amberhof maken hier ook gebruik van. In de huiskamer van de dementerenden wordt, van het geld, ook iets lekkers geserveerd. Juist die kleine extraatjes, het gehele jaar door, zijn belangrijk voor de bewoners. Het schept gezelligheid."

Vorig jaar werden  Oerhollandse themaweken georganiseerd. Voor dit soort evenementen is veel geld nodig. Daarom is de stichting heel blij met de cheque die de Highlow Rangers overhandigden. "Hiermee kunnen weer een hoop leuke activiteiten worden georganiseerd," aldus voorzitter Henk van der Werf. Penningmeester Jan Bras van de stichting: "We hebben alleen nog meer sponsors nodig om de pot te vergroten. Jaarlijks gaat er tussen de vijf- en tienduizend euro naar activiteiten die georganiseerd worden."

Mocht u zich willen aanmelden als sponsor of informatie willen dan kunt u contact opnemen met Henk van der werf, telefoon 072-5335150

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant