Afbeelding

30 km op Westerweg en Het Zevenhuizen

Algemeen

HEILOO - De gemeente Heiloo heeft besloten om de snelheid op de Westerweg (Vennewatersweg–Het Zevenhuizen) en Het Zevenhuizen (Westerweg–Ewisweg) terug te brengen naar 30 kilometer per uur.

In het concept verkeersbesluit staat dat de gemeente het beperken van de snelheid wil bereiken door het plaatsen van nieuwe bebording, verwijderen van bestaande bebording en fysieke maatregelen op de diverse kruispunten.

Om de snelheid terug te kunnen dringen moet de weg heringericht worden. Op termijn wordt hier naar toegewerkt, waarbij de daadwerkelijke uitvoering gekoppeld wordt aan natuurlijke momenten (zoals bijvoorbeeld onderhoud aan weg of riolering).

De realisatie van woningbouw op de locatie Westerweg 340 – 342 vormt een natuurlijk moment om een deel van de herin-richting naar voren te halen.

Daarnaast wordt gezocht naar financieel draagvlak om ook de overige kruispunten aan te pakken. Zodra deze financieën beschikbaar zijn neemt het college hier een besluit over.

De insteek is om de Westerweg (tussen Vennewatersweg–Het Zevenhuizen) en Het Zevenhuizen (tussen Westerweg–Ewisweg) te herinrichten voordat de benoemde nieuwbouwwoningen worden opgeleverd.

Bron: BEAT fm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant