Afbeelding

Kopje suiker prikborden

Algemeen

Waar vroeger hulp vragen of aanbieden aan buurtgenoten heel vanzelfsprekend was. Tegenwoordig kennen mensen de buren soms niet eens, of weten niet wat er speelt achter de voordeur.

Met deze wetenschap heeft men 5 jaar geleden voor alle inwoners van Bergen een "sociale buurtmarktplaats" opgericht onder de naam www.kopjesuiker.org

Het gaat om dingen die je als buurt- of dorpsgenoot voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts, een klusje in huis of de tuin, hulp met computers, en ga zo maar door. Vanaf 9 oktober is de digitale marktplaats van Kopje Suiker ook in papieren versie te gebruiken. In de Schulp in Egmond Binnen, In Hanswijk in Egmond aan den Hoef en in Post aan Zee in Egmond aan Zee hangen dan de Kopje Suiker prikborden. Er liggen kaartjes bij met 'Ik wil iets doen" of "Ik heb een vraag". Het eerste kaartje zal door de wethouder WMO, mevrouw Yolan Koster-Dreese worden opgehangen op het prikbord in Hanswijk op 9 oktober om 15.00 uur. Iedereen die een vraag heeft of iets wil doen voor een ander is van harte uitgenodigd om 9 oktober een oproep op het prikbord te hangen.

Het Sociaal Team Egmond ondersteunt dit initiatief omdat het belangrijk is dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving en op een prettige manier in hun buurt kunnen blijven wonen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant