Wilma Eerenstein, voorzitter, en Marco Peters, penningmeester, geven uitleg betreffende het 4e project.
Wilma Eerenstein, voorzitter, en Marco Peters, penningmeester, geven uitleg betreffende het 4e project. Foto: STiP Fotografie

Vierde project COHESIE op twee daken van de GGZ

Algemeen

HEILOO - Dinsdagavond 25 september werd tijdens een bijeenkomst van COHESIE-Heiloo informatie gegeven over het vierde project in Heiloo. Het gaat om plaatsing van 164 zonnepanelen op twee daken van appartementencomplexen op het terrein van de GGZ.

COHESIE staat voor COöperatie Heiloo Energie Samen IEnergie. Het doel is om energie op te wekken met behulp van op daken van gemeentelijke gebouwen geplaatste zonnepanelen. Inwoners van Heiloo en omgeving kunnen op deze daken gezamenlijk een zonnepaneleninstallatie plaatsen indien hun eigen dak hiertoe niet geschikt is.

Mensen in Postcoderoos 1852 kunnen zich aanmelden voor deze zonnepanelen. Postcoderoos is een regeling van de Belastingdienst die bepaalt dat mensen woonachtig in het postcodegebied 1852 en de aansluitende postcodegebieden mee mogen doen in het project. Deze mensen kunnen bij deelname energiebelasting terugvragen. COHESIE hoopt eind dit jaar de zonnepanelen operationeel te hebben. 

In de Uitkijkpost van woensdag 3 oktober leest u meer.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant