De Kunstparade in de Cultuurkoepel was zondagochtend gezellig druk.
De Kunstparade in de Cultuurkoepel was zondagochtend gezellig druk. Foto: STiP Fotografie

Kunstparade over alle dagen genomen gezellig druk

Algemeen

HEILOO - De Kunstparade Heiloo 2018 is ten einde. Meer dan 90 deelnemende kunstenaars, muzikanten en dichters waren op 24 locaties te bezoeken. Alle dagen waren goed bezocht, al was vrijdag de uitschieter doordat de route van de wandelvierdaagse over het terrein van Landgoed Willibrordus liep.

Tijdens ons bezoek in de Cultuurkoepel kwamen wij kunstenares Janny van Dijk tegen. Een autodidactische kunstenares die haar manier van werken typeert als het maken van gevoelsschilderijen. In haar kunstwerken, geschilderd met olieverf, staan mens en dier centraal. Janny doet al meerdere jaren mee aan de Kunstparade in Heiloo. Eerst vanuit huis. "Dat was leuk maar veel mensen weten je dan niet te vinden of je ligt niet op de route. Daardoor komen er veel mensen niet", aldus Janny. Vorig jaar exposeerde zij tijdens de Kunstparade in het PCC, op de bovenverdieping. Dat was heel leuk. Janny van Dijk: "Vorig jaar PCC was geweldig. Leraren en leerlingen kwamen langs en er werd gesproken over de beleving van mijn schilderijen door de leerlingen".

In de Cultuurkoepel is de aanloop duidelijk meer voor Janny. Volgend jaar zou zij heel graag uitgekozen worden om tijdens de Kunstparade in de Witte Kerk te mogen exposeren. Of dat lukt weet Janny niet, maar wat zij wel weet is dat mocht het haar gegund zijn dat ze dan echt wil knallen met haar kunstwerken. Er is dus nog veel werk aan de winkel!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Janny van Dijk bij twee van haar kunstwerken.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant