Afbeelding
Foto: Kennemer Wonen.

Energieneutraal kantoorpand aan de Rechte hondsbosschelaan

Algemeen Heiloo

Momenteel wordt het pand aan de Rechte Hondsbosschelaan 24a door Kennemer Wonen verhuurd aan Landschap Noord-Holland. Echter is het kantoorpand niet energiezuinig en nodig aan vernieuwing toe.

Kennemer Wonen huurt momenteel een pand aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Dit pand is relatief gezien te groot voor het aantal medewerkers dat er momenteel werkt, en voldoet niet (meer) aan de eisen van deze tijd wanneer we kijken naar duurzaamheid, de manier van werken en de locatie ten opzichte van het werkgebied. 
Vanuit onze duurzaamheidsambities is het plezierig dat we een bestaand pand kunnen hergebruiken en een gezamenlijke huisvesting realiseren.Een renovatie van het pand in Heiloo door Kennemer Wonen in combinatie met de invoering van 'Het Nieuwe Werken', biedt voldoende ruimte om deze locatie met beide organisaties te betrekken.

Door de duurzaamheidsmaatregelen die tijdens de renovatie worden getroffen, wordt het pand volledig 'energieneutraal' opgeleverd. Onder andere door plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand wordt afgesloten van aardgas. Er wordt gekozen voor natuurlijke energiebronnen, het minimaliseren van waterverbruik door waterbesparende kranen en wordt gebruik gemaakt van LED verlichting met sensoren. Ook biedt de verduurzaming van het pand de mogelijkheid om ervaring op te doen met nieuwe technieken die later mogelijk elders kunnen worden doorgevoerd.

Als woningcorporatie streeft Kennemer Wonen naar een CO2-neutraal woningbezit in 2050. Een van de ambities van Landschap Noord-Holland is een klimaatbestendig landschap. De verhuizing naar een energieneutraal kantoorpand in Heiloo, past uitstekend bij de ambities van beide organisaties. Door één pand met elkaar te delen, is er geen tweede kantoor nodig en zijn we efficiënter. Er zijn minder vierkante meters nodig door een gedeelde kantine, receptie en vergaderruimten.

Maandagavond 19 maart zijn de omwonenden van de Rechte Hondsbosschelaan geïnformeerd over de plannen en zijn sfeerbeelden getoond. 

De verwachting is dat men eind mei aanvangt met de werkzaamheden en de oplevering wordt verwacht in april 2019.

Bron: Kennemer Wonen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant