Afbeelding
Foto: www.reddehout.nl

Houdt u van de Alkmaarder Hout?

Algemeen Regio

ALKMAAR - Als u de regionale media volgt, is het u vast niet ontgaan: Er dreigt een catastrofale ingreep in het oudste stadspark van Nederland, de Alkmaarder Hout. 

Nu de verhuizing van de Noordwest Ziekenhuisgroep naar Heerhugowaard van de baan is, wil de ziekenhuisgroep uitbreiding in de Alkmaarder Hout. Meer dan honderd prachtige oude bomen zullen worden gekapt, om plaats te maken voor de uitbreiding van het ziekenhuis.

Stichting Red de Hout heeft - tevergeefs - verschillende alternatieve voorstellen ingediend, waarbij de bomen gespaard blijven. Hier wordt niets mee gedaan. Als de plannen doorgaan, zal er ruim 5.000 m2 van het bos opgeofferd worden aan steen en beton. In een tijd waarin het al slecht gaat met de natuur en biodiversiteit, mag dit eigenlijk niet gebeuren. Stichting Red de Hout is niet tegen de nieuwbouw van het ziekenhuis, maar is van mening dat de nieuwbouw niet ten koste mag gaan van het prachtige stadspark. Het gaat hier om absoluut onvervangbare bomen, oeroud en uniek: dit soort  monumentale bomen zijn niet te vervangen door herplanting elders. 

Door de geografische ligging is Heiloo nauw verbonden met Alkmaar. De Alkmaarder Hout is met de stadsboerderij, Cultuurpark De Hout en het bos een aantrekkelijke bestemming. Wilt u graag dat De Hout gespaard blijft, steun dan Stichting Red de Hout. Meer informatie over de stichting vindt u op www.reddehout.nl.

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 7 minuten geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 2 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 14 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant