Afbeelding
Foto: aangeleverd

Voormalig bankgebouw "Wegenaar" vindt nieuwe bestemming

Algemeen Heiloo

HEILOO - Het (voormalige Rabobank-) gebouw aan de Kennemerstraatweg 143, gelegen tegenover Ter Coulster staat al enige jaren leeg. 

Nadat de aanvraag voor het starten van een kinderdagverblijf werd ingetrokken lijkt er nu een nieuwe bestemming gevonden te zijn. Mirron Projectontwikkeling BV heeft aangegeven op de locatie een plan te willen realiseren voor de bouw van een appartementengebouw met vier appartementen en een vrijstaande woning. Het appartementengebouw wordt uitgevoerd in drie lagen in combinatie met inpandig parkeren, de vrijstaande woning is gesitueerd aan de Van Catsstraat.

Belanghebbenden hebben kunnen reageren op het ontwerpbestemmingsplan door een zienswijze kenbaar te maken bij de gemeenteraad. Er zijn acht zienswijzen ontvangen, afkomstig van omwonenden van het plangebied. In de reactienota zijn alle ingediende zienswijzen samengevat en op een thematische wijze van een reactie voorzien. Daarnaast is aangegeven of de zienswijzen aanleiding geven tot aanpassingen van het eerder ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan. Op maandag 12 februari zijn de zienswijzen en plannen besproken door de commissie ruimtelijke ordening en door alle partijen goedgekeurd. Er komt dus een positief advies aan de raad, dat in maart 2018 ter besluitvorming wordt voorgelegd.

Voor meer informatie: Mirron Projectontwikkeling BV, 0653485152.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant