Afbeelding
Foto: Evert Visser

Bijenlint Heiloo: laatste plantactie in 2017

Algemeen Heiloo

HEILOO - Ook dit jaar is het Bijenlint weer gelukt kleine stukjes van Heiloo zo te beplanten dat er meer diversiteit aan voedsel kan bloeien voor nuttige insecten als bijen en vlinders.

Zaterdag 23 december om 11.00 uur willen wij onze laatste plantactie van 2017 uitvoeren. We gaan een 20-tal soorten biologische bolletjes in het Oosterbos planten. Doet u mee? En leuk als u naast een grote schep, ook de kinderen en hun schepjes meeneemt. Zorg wel voor het juiste schoeisel, op dit moment zijn dat laarzen. Voordat we gaan planten vertellen we over het afgelopen jaar. Hoe het met de bijen gaat vertellen twee imkers en al uw vragen over bijen kunt u aan hen stellen. Ook kijken we vooruit naar 2018. Dat doen we om 11.00 aan de voet van het Uitkijkpunt in het midden van de geluidswal in het Oosterbos. Daarna gaan we een uurtje planten.

Op onze vrijwilligerslijst staan nu twintig namen, waaronder veel imkers. Als u bij wilt dragen aan meer kleur, geur en gezoem in onze gemeente kunt u zich als vrijwilliger opgeven. U ontvangt dan de Nieuwsbrief en we vragen u vrijblijvend drie à vier keer per jaar om mee te helpen bij kleine plantprojecten. De plantactiviteiten duren niet langer dan 1 à 1,5 uur. Zo blijft het ook leuk om vrijwilliger te zijn. Spreekt het u aan? Kom dan helpen op 23 december of maak uzelf kenbaar via bijenlintHeiloo@gmail.com Wij staan ook op Facebook: bijenlint Heiloo.

Bijenlint Heiloo werkt samen met Groenspoor, Groei en Bloei en de groenvoorziening van de gemeente. Wij vinden het belangrijk om met alle organisaties die met groen, diversiteit en duurzaamheid te maken hebben verbonden te zijn en de plannen te kunnen afstemmen. Als het op 23 december slecht weer is kiezen we een andere datum, dus geef u voor deze plantactie op via de mail zodat wij u in dat geval kunnen bereiken. In 2018 gaan we weer verder met het mooier maken van plekjes in Heiloo voor bijen, vlinders en u.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant