Voorzitter Wilma Eerenstein en wethouder Rob Opdam voor Het BOR-gebouw met de zonnepanelen (zuidkant).
Voorzitter Wilma Eerenstein en wethouder Rob Opdam voor Het BOR-gebouw met de zonnepanelen (zuidkant). Foto: STiP Fotografie

Ingebruikname zonnepanelen op Bedrijfsgebouw Openbare Ruimte

Algemeen Heiloo

HEILOO - Vandaag vond de ingebruikname van honderdnegenentachtig PV-panelen (zonnepanelen) plaats die op het BOR (Bedrijfsgebouw Openbare Ruimte)-gebouw zijn geplaatst. Het gebouw staat op het afvalbrengstation aan Rosendaal 2. De panelen liggen op de twee kanten van het dak, op het noorden en het zuiden. 

COHESIE (COoperatie Heiloo Energie Samen IEnergie) heeft er samen met de gemeente en vierentwintig inwoners uit Heiloo en Alkmaar voor gezorgd dat dit mogelijk werd. Tijdens haar toespraak geeft voorzitter Wilma Eerenstein aan dat het doel is om energie op te wekken met behulp van zonnepanelen op daken van gemeentelijke gebouwen. Van de gemeente heeft Heiloo Energie de toezegging gekregen te kunnen beschikken over de daken van gemeentelijke gebouwen, indien de conditie van het dak in goede staat is. Inwoners van Heiloo en omgeving kunnen op deze daken gezamenlijk een zonnepaneleninstallatie plaatsen indien hun eigen dak hiertoe niet geschikt is. Inmiddels zijn sinds 1 maart 2017 tweehonderdzeventig panelen operationeel op Sporthal Vennewater. Daar doen vierendertig deelnemers mee.

Op het BOR-gebouw, waar nu honderdnegenentachtig panelen operationeel zijn, doen vierentwintig deelnemers mee. Deze panelen zullen de vierentwintig huishoudens per jaar voor tachtig procent voorzien van energie.

Inmiddels is bekend gemaakt dat men zich kan aanmelden voor BOR-2. Op de loods op het afvalbrengstation zullen binnen afzienbare tijd ook panelen komen te liggen.

Wethouder Rob Opdam vertelt dat ondanks het slechte weer van vandaag er toch nog energie wordt opgehaald.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Het BOR-gebouw aan de noordkant.
De energiemeter.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant