De feestvlag werd gehesen terwijl de kinderen met bellenblaas de vlag omhoog bliezen
De feestvlag werd gehesen terwijl de kinderen met bellenblaas de vlag omhoog bliezen Foto: STiP Fotografie

Jubileumjaar gebouw De Kring feestelijk geopend

Algemeen Heiloo

HEILOO - Door het hijsen van de feestvlag door twee oud-directeuren, meester Peter van de Paulsschool en meester Bert van de Meander ging vandaag officieel het jubileumjaar van gebouw De Kring feestelijk van start. Beiden hebben aan de wieg gestaan van zowel de Paulusschool als de Meander. Vanaf vandaag zijn er tal van festiviteiten op en rond de scholen.

De twee schoolorkesten waren voor deze dag samengevoegd. Onder begeleiding van Susan Groot, directrice Paulusschool, werd het feestlied gespeeld en meegezongen door alle kinderen van de twee scholen. In drie dagen hebben de kinderen het leren spelen en zingen. Daarna nam burgemeester Hans Romeyn het woord. In zijn toespraak feliciteerde hij beide scholen. "Het is heel belangrijk dat er naast rekenen en schrijven ook geleerd wordt om samen te werken. Doordat deze twee scholen onder één dak zitten gebeurd dit hier ook, en hoe?!. Echt geweldig zo goed als dit gaat", aldus de burgemeester. Hij hoopt dat beide scholen nog lang zullen bestaan. Vervolgens werd er op zowel het schoolplein als daarbuiten de feestvlag gehesen. Op het schoolplein ging de vlag omhoog met behulp van zeepbellen welke door de kinderen over het plein werden geblazen.

De festiviteiten gaan nu echt van start. Directrice Susan Groot van de Paulusschool vertelt: " De kinderen organiseren alle festiviteiten zelf, natuurlijk in samenwerking met de leerkrachten". Hoe alles er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar 'gaaf' wordt het zeker. "Bij de Meander zullen allerlei activiteiten plaatsvinden in de laatste week van september, onder andere zullen alle leerlingen met elkaar op schoolreisje gaan", aldus Koen Elbers (ex-directeur van de Meander).

Naast de twee scholen maken ook Wijkvereniging de Ypsalon, Kits Oonlie en de peuteropvang van Forte deel uit van gebouw De Kring.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Burgemeester Hans Romeyn feliciteert beide scholen met het 25-jarig bestaan
Het schoolorkest, Meander en Paulus samengevoegd, spelen het feestlied
Oud-directeuren meester Peter (Paulusschool) en meester Bert (Meander) hijsen onder toeziend oog van burgemeester Hans Romeyn en Koen Elbers (beleidsadviseur onderwijs) de feestvlag buiten het schoolplein
Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 4 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant