Afbeelding
Foto: aangeleverd

Elckerlyc neemt afscheid van Anneke 

Human Interest Heiloo

De kinderen hebben allemaal een bloem meegenomen en vormen samen een kleurige erehaag op het schoolplein. Gisteren nam Elckerlyc feestelijk afscheid van haar zeer geliefde leerkracht Anneke Datthijn. Ze wordt toegezongen: 'Anneke gaat nu met pensioen, 't is kwart over drie geweest.' Een donkere lucht dreigt even, maar Anneke, in haar Maxima-blauwe jurk, kijkt stralend om zich heen. 

Veldboeketten en slingers van zelfportretten sieren de hal van de school. Terwijl groepjes kinderen samen met ouders lekkere hapjes maken doen andere klassen workshops djembé en percussie. Teun, de man van Anneke, staat ijsjes te scheppen bij het ijskraampje op het plein. 

Om 12.00 uur volgt een daverend optreden van alle groepen. Roffelende trommels en ritmische djembé's klinken, maar ook de muziek van het oerwoud en het geluid van sneeuw en gras. Twee mappen vol mooie liedjes en goede wensen worden aan Anneke overhandigd. 

In de middag is haar lokaal omgetoverd tot een restaurantje waar high-tea wordt geserveerd. Gekleurde tafelkleedjes, theepotten met stippeltjes en vijfentwintig verschillende soorten bloemenkopjes op tafel. Etagères met zelfgemaakte scones, cakejes en brownies, gevulde eitjes en fruitstokjes om van te smullen. Kinderen doen ondertussen toneelstukjes en beelden Anneke en haar leerlingen uit. Een grote letterbak vol geknutselde lievelingsdieren, mooi versierde stenen en geborduurde hartjes wordt onthuld, een cadeau waar de kinderen wekenlang aan hebben gewerkt. We gaan Anneke missen. Maar eerlijk gezegd… denken we dat Anneke ons ook gaat missen!

Door: Estelle Timmerman

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant