Afbeelding
Foto: Aangeleverde foto

Holland music sessions Toekomst in klassieke muziek nu al te bewonderen

Cultuur Heiloo

REGIO - The International Holland Music Sessions doen ook deze zomer weer Heiloo, Castricum en Egmond aan den Hoef aan. Wie in de toekomst wil kijken als het om ontwikkelingen in de klassieke muziek gaat, doe er goed aan de agenda van augustus te trekken.

TIHMS heeft zich ten doel gesteld jonge, zeer talentvolle musici een podium te geven en daarmee hun carrière een stimulans te geven. De activiteiten van de stichting zijn zeer populair bij studenten over letterlijk de hele wereld. Het kost nauwelijks moeite om het programma vol te krijgen. Zo gek is dat niet. Het is opvallend hoeveel musici die ooit aan de masterclasses en concerten van TIHMS meededen, zijn doorgestroomd naar de top. Zulke toppers zijn opnieuw nu al te zien in deze regio.

In augustus zijn er meer dan honderd concerten op twintig locaties in Noord-Holland (en zelfs daarbuiten). In de Alkmaarse Remonstrantse Kerk zijn er bovendien ook nog de masterclasses, gegeven door internationaal gelouterde docenten. In Heiloo vinden de concerten - zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk - plaats in de Cultuurkoepel op landgoed Willibrordus. Dit op de zondagen 30 juli, 6, 13 en 20 augustus. In Castricum vinden de musici gastvrijheid in de Dorpskerk, op de vrijdagen 11, 18 en 25 augustus. In Egmond aan den Hoef is de Slotkapel het toneel op de woensdagen 2, 16 en 30 augustus.

Extra in Heiloo is een zogenaamd pop-upconcert. Dat is een kort, informeel optreden. Wie dat eens wil zien, kan op zaterdag 29 juli van 11.00 tot 12.15 uur terecht in winkelcentrum 't Loo. In de bibliotheek in Castricum is ook zo'n voorproef-concert op zaterdag 12 augustus om 11.00 uur. Veel informatie over de concerten is te vinden op www.tihms.com. Daar zijn ook kaarten te bestellen. In Heiloo zijn tevens kaarten te koop bij De Schrijverij, Bruna en de Bibliotheek, alsmede bij het VVV kantoor op het Landgoed Willibrordus. Ook in Castricum zijn twee voorverkoopadressen: Muziekhandel Borstlap in Bakkum en Huize Koningsbosch in Bakkum Noord.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant