Theo Leering (links) wordt geïnterviewd door Ed Bausch
Theo Leering (links) wordt geïnterviewd door Ed Bausch Foto: Stip Fotografie

Kunst verbindt!

Cultuur Heiloo

HEILOO - Donderdagavond vond in de bibliotheek de opening plaats van de Kunstparade. In het bijzijn van vele kunstenaars opende burgemeester Hans Romeyn de editie van 2017. Na een jaar afwezig geweest te zijn kan men weer op dertig locaties in Heiloo genieten van het werk van de kunstenaars.

Voorafgaand aan de toespraak van de burgemeester had coördinator Ed Bausch een interview met Theo Leering. Zijn schilderij 'Luchtfietserij' staat op de voorkant van het programmaboekje.

In zijn toespraak gaf de burgemeester aan dat de organisatie van de Kunstparade altijd geloof heeft gehad in het concept. Na een jaar weg geweest te zijn is het gelukt om het evenement toch weer te organiseren. "Als je in iets gelooft dan lukt het ook wel om het weer te realiseren", aldus de burgemeester.

Ook ziet de burgemeester het evenement als een soort van verbinding tussen alle groepen van de bevolking in Heiloo. "Je moet van A naar B, je ontmoet elkaar daardoor". "Kunst is een prachtige verbinding tussen iedereen in Heiloo". Met deze woorden opende de burgemeester de Kunstparade 2017.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Burgemeester Hans Romeyn opent de Kunstparade
Bestuurslid van Kunst-Zin Heiloo Dick Ramler heet de aanwezige welkom
Gitaarduo Camusto verzorgde de muzikale omlijsting

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant