Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gratis compost (uit eigen keuken)!

Algemeen Egmond Binnen

EGMOND BINNEN - Heb je een tuin(tje) en wil je goed voor de tuin zorgen, ga dan zelf de juiste voedingsstoffen hiervoor maken. Houd je groenafval al apart? Dan is het maar een kleine stap naar eigen compost. In de cursus 'Afval bestaat niet' krijg je uitleg over verschillende manieren van compost maken. Onder ander wordt de opbouw en samenstelling van een composthoop/bak besproken, maar ook andere vormen zoals het verwerken van afval met behulp van effectieve micro-organismen (Bokashi) en wormencompost krijgen aandacht. De theorie en praktijkvoorbeelden krijgen ruim aandacht, evenals de do's en don'ts. Aan het eind van de middag heb je genoeg handvatten om zelf aan de gang te gaan.

De Abdij van Egmond biedt deze cursus aan vanuit het project Levende Aarde. Het cursusprogramma is deel van de zoektocht naar een ecologische handreiking en belicht op veelvoudige wijze verschillende aspecten rond het thema bodem. Iedereen die geïnteresseerd is in een zo ecologisch mogelijke zorg voor de kringlopen kan deelnemen aan één of meer van de cursussen!

Wanneer? 24 juni 2017 van 13.00 uur tot 16.30 uur bij de Abdij van Egmond, Vennewatersweg 27 in Egmond Binnen. Eigen bijdrage: € 17,50. Opgeven via www.abdijvanegmond.nl/benedictushof/cursussen/afvalbestaatniet/

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant