HSV levert goed werk.
HSV levert goed werk.

HZV schrijft Geschiedenis

Sport Heiloo

HEILOO - "Dat we dit nog mogen meemaken" was de reactie van ons oudste lid Ton de Zeeuw. Hij is al bij ons sinds 1968, een mooier jubileumjaar (50) kunnen we niet tegemoet gaan. 

Hiermee sloeg hij de spijker op zijn kop. Met een gemiddelde leeftijd van twintig jaar en een debutant van zestien (Hidde Postma) begon onlangs de equipe van Sander en Ronny aan de directe promotiewedstrijd naar de 1eklasse tegen het gelouterde Kawin uit Nieuwegein. Na Schiedam (Maense), Egmond aan Zee (Golden Stars) en nu Amsterdam (Kawin) werd het tijd om de massaal meegereisde fans te voorzien van een glansrijke wedstrijd. Beginnen met een debutant van zestien en binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong komend. Steef Kaandorp en Sven de Zeeuw waren hiervoor verantwoordelijk. Het is als het lezen van een spannend jongensboek, echter het gebeurde gisteren live in de Sporthallen Zuid. Dat de boog niet altijd gespannen kan staan, bleek wel uit het feit dat onze opponent terug kwam tot 3-2. Tijdelijk concentratieverlies en slordigheden in defensieve vorm lagen hieraan ten grondslag. Dat jeugdigheid en klasse hand in hand kunnen gaan, bleek wel uit de gelijkmaker 3-3 van Hidde Postma. Met twee lichaamsschijnbewegingen en een droge schuiver bleek dit tevens de ruststand.

Na de thee ontvlamde de wedstrijd pas echt met een rode kaart voor de spits van onze tegenstander die bovenop het been ging staan van Keeper Indy Klamer. Hierdoor ontstond er een overtal aan de zijde van HZV. Opnieuw Sven en uitblinker Stan de Boer maakt het verschil weer duidelijk door de score uit te bouwen naar 5-3. Onze Melle had de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar miste op een haar na. Dan is de voetbalwet zo dat de tegenstander daar wel raad mee weet: HZV in een ondertal van -2 . De stand ging binnen een mum van tijd naar 5-5 en we konden weer opnieuw beginnen. Ook onze opponent kwam op -2 in ondertal te staan en na veel gemis en gejammer bracht Ozal Dahi ons de bevrijdende 6-5. Hiermee was de K.O. uitgedeeld en bracht 'good old' Ruben Bugter zelfs de eindstand op 7-5. Doldrieste beelden en vreugdetranen, interviews, foto's en fans op het veld. Het kon niet op! Winnen in Amsterdam verveelt nooit.

Topscoorders: Sven de Zeeuw (2x), Ruben Bugter (1x), Stan de Boer (1x), Hidde Postma (1x), Ozal Dahi (1x), Steef Kaandorp (1x).

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant