Het orkest tijdens hun optreden.
Het orkest tijdens hun optreden. Aangeleverde foto

Lamoraal van Egmont presteert in 1e divisie Een trots podiumdebuut op het Openbaar Nederlands Fanfare Kampioenschap

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND/DRACHTEN - Na een voorbereiding van 3 maanden heeft Muziekvereniging Lamoraal van Egmont op zaterdag 13 mei haar debuut gemaakt op het podium van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) te Drachten.

Met in totaal zeven fanfareorkesten uit heel Nederland heeft Lamoraal van Egmont als enige orkest uit Noord-Holland meegedaan in de hoogste, eerste divisie. Het verplichte werk wat op het programma stond was Trias Politica, een compositie van Jan Bosveld. Het werk werd blind en dus zo objectief mogelijk beoordeeld door een driekoppige jury. De winnaar van het ONFK mag zich een jaar lang Open Nederlands Fanfare Kampioen noemen.

Het doel van Lamoraal was om het beste uit zichzelf te halen. Na drie maanden van voorbereiding waar extra repetities, partijrepetities en een succesvol try-outconcert aan vooraf gingen, mag Lamoraal terugkijken op een drukke, intensieve maar vooral leerzame en leuke periode. Het resultaat mag er dan ook zijn: Een waardering van 85 punten. Een zeer ruime voldoende. Lamoraal kan met trots concluderen dat het absoluut is gelukt om het beste uit zichzelf te halen.

Het is al meerdere malen binnen de vereniging opgenoemd, maar dit alles was niet mogelijk geweest zonder de enorme inzet van dirigent Michael de Graaf!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant