Afbeelding

Bewoners Westerweg tevreden over werkzaamheden en resultaat

Algemeen Heiloo

HEILOO - De bewoners van de Westerweg zijn over het geheel genomen zeer tevreden over de reconstructie van de Westerweg. Niet alleen het eindresultaat stemt tot tevredenheid, ook de dienstverlening van aannemer Kreeft Infra B.V. en de gemeente Heiloo kregen een goed rapportcijfer. Een en ander blijkt uit een enquête die de gemeente hield na afloop van de werkzaamheden.

Dit voorjaar is de Westerweg opgeleverd. Daar ging een periode van werkzaamheden aan vooraf, evenals een uitgebreid participatietraject. Dat leidde tot de keuze de weg duurzaam in te richten als woonstraat. Naast de wegverhardingen zijn ook de openbare verlichting en de groenvoorzieningen aangepakt. De gemeente Heiloo wilde graag weten hoe de bewoners van de Westerweg het hele proces hebben ervaren. In totaal zijn 130 enquêtes verstuurd, daarvan kwamen er 75 retour.

Resultaat
Wat opvalt is de grote tevredenheid over het eindresultaat. Men is duidelijk tevreden over de gekozen inrichting en de wijze waarop dit tot stand is gekomen. Uit de antwoorden bleek dat men te spreken was over contact en bereikbaarheid van de aannemer en de gemeente, dat het werk goed en netjes werd gedaan en dat er aandacht was voor overlastsituaties.

De gedane suggesties hebben nu al wat opgeleverd: de gemeente Heiloo heeft de suggestie ter harte genomen om de rijbaan ter hoogte van de kruising Westerweg- Belieslaan te verbreden. Dit vergemakkelijkt de verkeersdoorstroming naar en van de Belieslaan. Deze werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd.

Alle bewoners die vragen of suggesties op het formulier hebben achter gelaten, krijgen hierop per brief een reactie.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant