Werk van Stijnie de Groot.
Werk van Stijnie de Groot.

Expositie Stijnie de Groot

Cultuur Limmen

LIMMEN - Stijnie de Groot uit Heiloo exposeert tot en met juni op de bovenverdieping van het pand aan de Rijksweg 127 in Limmen. Ze toont daar haar schilderijen.

Sinds haar geboorte woont Stijnie de Groot in Heiloo. Tijdens haar jeugd woonde zij met haar ouders boven de bibliotheek, toen nog aan de Kennemerstraatweg, waar haar vader werkte als beheerder van de bibliotheek. Stijnie werkt al jaren in het verzorgingshuis Huize de Loet in Heiloo. Werken in de zorg is een vrij drukke baan. Om daar even helemaal los van te komen, ging Stijnie schilderen. Ze volgt sinds 2003 schilderlessen. Hierbij kan zij zich totaal bezighouden met compositie, kleur en uitbeelding van haar onderwerp. Stijnie heeft echt plezier in het schilderen. Sommige van haar werken hingen al op groepsexposities en spontaan zei ze 'ja' toen zij werd gevraagd voor deze solo-expositie in Limmen.

De schilderes is begonnen met aquarelleren, met zo nu en dan een uitstap naar potloodtekenen. Zie daar de droeve oude man, als ode aan van Gogh, afwachtend in alle rust. Later kwam de nieuwsgierigheid naar het werken met acrylverf. Mens en dier worden in vlotte streken met acryl op het doek verbeeld. Op deze expositie is een greep uit haar collectie te zien. De uilen kijken de toeschouwer indringend aan, terwijl de mussen hun eigen spel lijken te spelen. Onderwijl staan de dames tot hun enkels in het wassende water. Bij van Gogh is de duisternis inmiddels ingevallen.

De expositie is te bezichtigen van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 09.30 tot 16.30 uur. Voor informatie kunt u bellen met Trudy Keyzer via 06-10585278.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant