Sporters en begeleiders in nieuwe out-fit
Sporters en begeleiders in nieuwe out-fit Foto: Stip Fotografie

In één week 400 kilometer fietsen

Algemeen Heiloo

HEILOO - Woensdag 10 mei hebben zeven sporters met een beperking en zes begeleiders en bestuursleden van Stichting Kees hun nieuwe fiets out-fits in ontvangst genomen. Verschillende middenstanders uit Noord-Holland zijn de sponsoren van deze prachtige out-fits.

De sportgroep van Hattrick-Zorg gaat met de zeven sporters een zesdaagse fietstocht maken door Noord-Holland en Friesland. In totaal zullen zij 400 kilometer afleggen in deze zes dagen. "Geïnspireerd door Dennis Hof, zelf sporter met een beperking en momenteel in training voor de kwart triatlon, hebben zeven fanatieke sporters aangegeven hun grenzen te willen verleggen", aldus Patrick Rupsam van Hattrick Zorg.

Begin september 2016 zijn zeven stoere jongens met een beperking in training gegaan om deze fietstocht te volbrengen. De sportieve uitdaging en het aangaan van nieuwe vriendschappen staan centraal in deze tocht. Naast het conditionele speelt ook het emotionele aspect een grote rol. De impact op deze groep sporters is enorm. Hierbij worden ze gedurende het jaar bijgestaan en begeleid door een team van professionele vrijwilligers.

De zes mountainbikes en twee sporttandems geschonken door Peter Guit van de G-sportfoundation uit Heiloo zijn sinds een aantal jaren in het bezit van Hattrick-Zorg. De gehele fietstocht/reis, de accommodaties,  het eten en drinken worden geheel verzorgd door Stichting Kees. 

De start van de fietstocht is zondag 14 mei 2017 en zal vertrekken vanuit Heiloo.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant