Bewegwijzeringsbord aangeboden door Jeroen Kor van Holland boven Amsterdam
Bewegwijzeringsbord aangeboden door Jeroen Kor van Holland boven Amsterdam Foto: Stip Fotografie.

VVV Heiloo terug van weggeweest

Cultuur Heiloo

HEILOO - Maandagmiddag 1 mei opende wethouder Fred Dellemijn het VVV infopunt Heiloo. Hij deed dit door de VVV-vlag te hijsen bij de ingang van de Verhalenkamer Willibrordus naast Cultureel Centrum de Strandwal. Hierin is ook het VVV infopunt gevestigd. 

Jeroen Kor van Holland boven Amsterdam overhandigde een bewegwijzeringsbord  aan de wethouder met daarop VVV. "De VVV moet goed te vinden zijn" en "zo kan niemand meer de weg naar de VVV missen" aldus Jeroen. 

Schakel in keten

Medewerkers van het VVV infopunt ontvangen bezoekers en toeristen die meer willen weten wat er in Heiloo en omgeving is te zien en te beleven. De VVV Heiloo geeft bijzondere plekken en gebouwen in Heiloo en in de regio aandacht met het doel toeristen te verleiden om ook Heiloo te bezoeken. De VVV Heiloo is een schakel in een keten en aangesloten bij de websites www.hollandbovenamsterdam.com en bij www.vvvhartvannoordholland.nl. Het ontwikkelen van toerisme boven Amsterdam is een economische factor waar meerdere branches voordeel van kunnen hebben.

Landgoedwinkel

De VVV is tevens een Landgoedwinkel waar men producten, gemaakt op het Landgoed, verkoopt. U vindt hier o.a. design meubelen van MindsZ en Willibrorduskaas. Ook kunt u terecht voor wandel- en fietskaarten, plattegronden, bijzondere boeken en kaarten voor de Cultuurkoepel.

Verhalenkamer

In de Verhalenkamer kan de bezoeker zich informeren over de bijzondere geschiedenis van het Landgoed en de ontwikkelingen in de psychiatrie. Een bezoek aan de kast van Barbara is voor velen een bijzondere belevenis. Op 1 mei werd ook de permanente expositie: 'Waanzin in de wereldliteratuur' geopend. Een unieke collectie boeken is daarvoor beschikbaar.

Expeditie

De medewerkers van het VVV infopunt informeren u graag over de mogelijkheden om met een gids een expeditie over het Landgoed te lopen, eventueel gecombineerd met een bezoek aan het archeologisch museum Baduhenna, het Toverlantaarn museum, de Cultuurkoepel, kaasmakerij Zuivels of theeschenkerij de Buitenkans.

Informatie voor en over de VVV Heiloo vindt u op: info@verhalenkamerwillibrordus.nl

Openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Tekst: Yvonne van Stiphout  

De VVV-vlag in top naast de vlag van Stichting de Buitenkans

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant