Afbeelding
Aangeleverde foto

Hortus Bulborum Limmen op tv

Cultuur Heiloo

LIMMEN - Limmens historische bloembollentuin, die vanaf 6 april haar poorten weer opent voor het publiek, is dinsdag 11 april om 19.50 uur te zien in het populaire programma Binnenste Buiten op NPO 2.

In het najaar van 2016 zijn de duizenden verschillende variëteiten tulpen, narcissen, hyacinthen en Fritillaria (Keizerskroon) met zorg geplant en gedekt met stro. Op dit moment staat er veel in bloei door de mooie voorjaarsdagen van kort geleden.

Het geheel is een lust voor het oog en daar komt nog bij de heerlijke geur van hyacinthen. In deze tuin wordt de historie van de bloembollen bewaard sinds het prille begin in 1595, de tulpenwindhandel en de modernere soorten uit de vorige eeuw. Deze maken thans geen deel meer uit van het handelsassortiment. De bloembollencultuur en met name de hybridisatie en het kruisen van diverse kleuren is een wetenschap op zich geworden. Ook wordt er veel stuifmeel van oude rassen gebruikt om de sterke en goede eigenschappen van de vervlogen soorten over te brengen in nieuwe soorten.

Het is mogelijk om met groepen een persoonlijke rondleiding aan te vragen, dat kan in diverse talen. Voor een bedrag van slechts 25 euro bent u donateur en heeft u het gehele seizoen vrij toegang. De tuin van de Hortus ligt in de museale hoek nabij de Protestantse Kerk Limmen en 'De Oude School' waar exposities over bloembollen te zien zijn. Zie de website voor meer details en openingstijden: www.hortus-bulborum.nl.

Tekst: Kees G. Kroone.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant