Afbeelding

Thema-avond Afval en Kringloopdag in Heiloo

Algemeen Duurzaam

HEILOO - Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk bruikbare grondstoffen uit de restafvalcontainer houden, zodat er in onze grijze container zo min mogelijk restafval beland? Duurzaam Heiloo nodigt jong en oud uit om samen de antwoorden te vinden op deze vraag en om daar actief over mee te praten en te 'doen'. Daarom organiseert Duurzaam Heiloo twee evenementen: een thema avond op woensdag 5 april en een Kringloopdag op zaterdag 8 april. 

Thema-avond Afval
Praat en denk mee! Wat zijn de effecten van nieuwe ontwikkelingen en productietechnieken op afvalstromen? Op woensdagavond 5 april gaat Heiloo Energie graag met u in gesprek over verduurzamen. De onderwerpen zijn: Droom-Doe-Deel, 3D-printen, internet der dingen.
De thema-avond zal plaatsvinden in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2. Inloop 19.15 uur – Einde 22.00 uur.

Kringloopdag Heiloo
Zaterdag 8 april vindt er een Kringloopdag plaats in en rond de Witte Kerk aan de Raadhuisweg, van 10.00 – 16.00 uur. Verschillende ondernemers, organisaties en instellingen uit Heiloo en Fablab Alkmaar (Fablab staat voor digitale fabriek) beantwoorden uw vragen over afvalinzameling en -verwerking, hergebruik en geven u tips over duurzaamheid. Er is een leuk en leerzaam programma geschikt voor jong en oud met onder andere:
·         10.00 uur opening door wethouder Rob Opdam
·         het afvalspel en springkussen, voor kinderen georganiseerd door Kits Oonlie
·         'Kitsch of Kunst' sessies met experts van Dorcas.
·         het uitdelen van gratis zakjes compost (zolang de voorraad strekt)
·         repareren van kapotte spullen door Repair Café.
·         het inleveren van uw oude ICT apparatuur bij Copiatek in het Witte Kerkje. Zij vertellen u wat er daarna mee gebeurt.

Duurzaamheidswinkel in 't Loo
In de Duurzaamheidswinkel kunnen jong en oud terecht voor informatie over energieverbruik, energieopwekking en duurzaamheid in het algemeen.

Over Duurzaam Heiloo
Duurzaam Heiloo is een samenwerking tussen ondernemers van Heiloo, Heiloo Energie en de Gemeente. Samen werken we aan duurzame doelen voor Heiloo. Dat kunnen we niet alleen en daarom organiseren we dit soort dagen, waarop we u graag meenemen en inspireren om uw bijdrage te leveren bij het realiseren van onze doelen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant