Koersballers in actie.
Koersballers in actie. Aangeleverde foto

Opkikkers Keer op Keer maart

Algemeen Heiloo

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer in Heiloo geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De opkikkers van de maand maart zijn gegeven aan Stichting Vrienden van Horizon in Spierdijk, Dagbehandeling 'Huis in de Wijk', locatie De Houtduif in Alkmaar, Stichting GetOn en G-tak sv Koedijk. Ook Koersbalvereniging Het Trefpunt ontving een van de opkikkers.

De dertien deelnemers van de Koersbalvereniging (tussen de zestig en vijfennegentig jaar) waren dolenthousiast dat zij de opkikker ontvingen van Keer op Keer. Zij stuurden ons de spelregels.

In de zaal ligt een mat van acht meter lang en twee meter breed. Vervolgens zijn er vier zwarte en vier bruine ballen. Twee personen hebben zwarte en twee personen bruine. Er is ook een klein wit balletje, de zogenoemde JACK. De eerste persoon met zwarte bal gooit het witte balletje (JACK). Komt deze over de witte lijn van de mat, dan verdient hij daarmee een punt. Komt het witte balletje niet over de genoemde witte lijn, dan wordt het in het midden van de mat gelegd. Nu mag zwart voor het eerst met de zwarte bal gooien en probeert zo dicht mogelijk bij JACK te komen. Hierna mag bruin en probeert hetzelfde te doen. Wanneer alle ballen om en om geworpen zijn, wordt er gekeken welke ballen het dichtst bij JACK liggen. Hierna volgt een puntentelling. Alle punten worden genoteerd. Aan het eind van het seizoen wordt gekeken wie het meeste aantal punten heeft. De winnaar krijgt de beker. Heeft u ook zin om mee te spelen? Wij spelen elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, de contributie bedraagt 28 euro per seizoen.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, aan Industrieterrein Oosterzij 17 in Heiloo (hoek Nijverheidsweg). Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Telefoon: 072- 5325962.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant