De kinderen krijgen uitleg.
Foto: Stip Fotografie
De kinderen krijgen uitleg. Foto: Stip Fotografie

Zonnige Boomfeestdag in Heiloo

Algemeen Heiloo

HEILOO - Woensdag 22 maart was het voor de 60e keer Nationale Boomfeestdag. Kinderen van groep zes van de Benedictusschool in Heiloo hebben woensdagochtend samen met hun juf Eefje en wethouder Rob Opdam dertien nieuwe bomen geplant. Zij deden dit op Swanendael ter hoogte van de nummers 1 t/m 12. 

Het ging om dertien Acer Capadocicum (Esdoorns). De plantgaten waren al gespit, de leerlingen hebben de boompjes er in gezet, vulden het gat met grond en stampten het aan. Wethouder Rob Opdam vertelde dat Heiloo bijna 23.000 inwoners heeft en daarnaast 15.000 bomen in de verschillende wijken en 10.000 bomen in de bossen. Heiloo is dus een zeer groene gemeente! Eén van de leerlingen, Oscar Bloetjes (9) is vorig jaar vanuit Amsterdam naar Heiloo verhuisd. Het planten van nieuwe bomen vindt hij erg belangrijk. "Anders gaat de wereld dood", aldus Oscar.

Grote rekendag.
Deze woensdag was het ook grote rekendag. Geheel in de stijl van de Boomfeestdag is groep zes bezig gegaan met schaalverdeling en plattegronden. Na het planten van de bomen gingen de kinderen bezig met het op schaal tekenen van de plattegrond van Swanendael en de bomen die zij hadden geplant.

Tekst: Yvonne van Stiphout

De boom wordt verankerd. 
Foto: Stip Fotografie
De kinderen 'gooien' het gat weer dicht. 
Foto: Stip Fotografie
Wethouder Opdam geeft uitleg over de groei van een boom. 
Foto: Stip Fotografie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant