Foto: Cor Mooij
Foto: Cor Mooij

Bowling tegen de vlakte 'Blij dat ze eindelijk gaan slopen'

Algemeen Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE - Een feestelijk moment voor omwonenden van het voormalige bowlinggebouw De zeeparel in Egmond aan Zee. Het pand - dat al twintig jaar leeg staat en al jaren voor sloop op de nominatie staat - krijgt klappen van de sloophamer. Op een later moment gaan eveneens enkele leegstaande appartementen die direct grenzen aan de 'bowling' tegen de vlakte.

De Egmonders zoals bewoners van de aangrenzende Kennedyflat en directe omgeving krijgen na jarenlang actie voeren hun zin. De sloop krijgt brede steun vanuit de bevolking, zoals van de dorpsvereniging Egmond Parel aan Zee en de winkeliersvereniging.

Rita Koppendraaijer en Sjef Kenniphaas, de meest actieve actievoerders en drijvende krachten achter de actie, zijn "blij dat ze eindelijk gaan slopen." De omwonenden en de bouwploeg willen binnenkort samen het glas heffen op de sloop en de geplande bouw van een horecagelegenheid op de begane grond en op de eerste etage. Daarboven verrijst een appartementencomplex.

De bouw is reeds gestart met de ontmanteling van de bowling en de flat. Vanaf 17 april verdwijnt de bowling-fundatie en de kopse kant van de flat. Direct aansluitend volgt de bouw. Voor de zomer van 2018 moet de horecavoorziening opgeleverd worden, een paar maanden later de appartementen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant