Afbeelding

Opening Bedevaartseizoen Onze Lieve Vrouw ter Nood

Algemeen Heiloo

HEILOO - In het weekend van 25 en 26 maart wordt het Bedevaartseizoen op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo officieel geopend. Dit gebeurt met de diverse activiteiten. Op zaterdag 25 maart vanaf 15.00 uur kunnen bezoekers een concert van de Tegelse muziekschool bijwonen. Dit koor uit Tegelen mag zich tot de tien beste muziekonderwijs instellingen van Nederland rekenen. Op uitnodiging van een ondernemer uit Noord-Holland zijn ze bij ons in de buurt en kunnen ze zodoende dit concert verzorgen. Op zondag 26 maart vanaf 16.00 uur volgt de eucharistieviering en processie.

De officiële opening van het seizoen zal plaatsvinden door Mgr. van Burgsteden door middel van de Hoogmis. Vanaf 26 maart wordt elke week op dit tijdstip de Hoogmis gehouden in het kader van 'Zondag Nieuwe Stijl'. Deze Hoogmis is speciaal op gezinnen en jongeren gericht, maar een ieder is welkom. Elke week zal er na de Hoogmis een processie zijn en een ontmoeting/ 'Potluckdinner' in het Oesdom. Zondag 26 maart is er na de processie een ontmoeting en buffet in het Julianaklooster.

De Hoogmissen van 9.00 uur en 10.30 uur blijven behouden. Verlengde openingstijden en donderdagavond Hoogmis om 19.00 uur. Vanaf zondag 26 maart gelden de verlengde 'zomertijd'-openingstijden voor het heiligdom. Het heiligdom is dan elke dag van 8.30 uur tot 19.30 uur geopend. De Hoogmis van de donderdag is vanaf deze week om 19.00 uur 's avonds (Genadekapel) in plaats van om 12.00 uur.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant