Afbeelding

Diamanten huwelijk echtpaar Van Dam

Human Interest Heiloo

HEILOO - Zondag 5 maart 1957 trouwden Sjaan (83) en Bart (86) in het gemeentehuis te Kamerik. Een dubbele bruiloft want ook de zus van Sjaan trouwde die dag. Niet alleen dat maakte de dag bijzonder. De twee echtparen werden in de echt verbonden door de vader van Sjaan die gemeentesecretaris was.

Sjaan en Bart leerden elkaar kennen in Woerden, bij de firma De Gruyter. Daar werkte Sjaan samen met de zus van Bart in de winkel. Bij De Gruyter verkochten ze in die tijd o.a. "Het snoepje van de week". Bart ging dat halen en zo is het gekomen.

Bart was vanaf zijn veertiende jaar tien jaar werkzaam als timmerman. Nadat hij een avondstudie voor leraar volgde kon hij gaan werken bij de technische school St. Willibrord in Alkmaar. Daar heeft hij tot zijn achtenvijftigste gewerkt. Door een speciale regeling kon hij op deze jonge leeftijd met pensioen. Het echtpaar verhuisde naar Alkmaar waar Sjaan als vrijwilligster begon met een rijdend winkeltje in De Kooimeer en de Dillenburg.

Sjaan en Bart kregen drie kinderen, acht kleinkinderen en sinds 21 december 2016 zijn ze de trotse overgrootouders van een achterkleindochter. Vanuit Alkmaar verhuisde het echtpaar in 1994 naar Heiloo. Ze wonen daar met veel plezier in een appartement, met uitzicht op de golfbaan. "Het piept en het kraakt", aldus Sjaan, maar ze redden zich nog steeds en trekken in de zomermaanden met de caravan door het land.

Op 5 maart vierden ze hun feest. Samen met kinderen en kleinkinderen. In Alkmaar volgde het gezelschap een workshop tapas maken. Jong en oud deden hier aan mee. Daarna hebben ze met de gehele groep heerlijk hun zelf bereide maaltijd genuttigd. Op 7 maart kwam burgemeester Hans Romeyn langs om het echtpaar namens de gemeente te feliciteren en op 8 maart is er nog een feestje voor de bewoners van het appartementencomplex.

Tekst: Yvonne van Stiphout
Foto: Stip Fotografie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant