Afbeelding
Foto: via Erwin van de Griek

Rachelle van de Griek Nederlands kampioen allround na persoonlijk record op slotafstand

Sport Heiloo

Rachelle van de Griek reed de race van haar leven op de 3 kilometer en pakte daarmee haar eerste Nederlandse titel allround bij de junioren B. Op de laatste afstand van het allroundkampioenschap versloeg ze de Friese Michelle de Jong, die er met het zilver vandoor ging. Maud Lugters won het brons.

Na drie afstanden moest Rachelle van de Griek op de drie kilometer bijna vijf seconden goed maken op haar concurrente Michelle de Jong. De Jong had de tweede dag een ijzersterke 1000 meter gereden (dik PR van 1.19'23, red) en stond na drie afstanden fier bovenaan in het allroundklassement van de junioren B. ,,Ik wist dat ik vijf seconden op Michelle goed moest maken,'' zei van de Griek, die bij het RTC Noordwest in Haarlem traint. ,,Dat was op zich te doen, maar met zo'n drie kilometer weet ik het nooit zo goed. Soms gaat dat goed en soms gaat het verschrikkelijk. Ik moest een hele goede race rijden.

Ze ging voortvarend van start. De 17-jarige schaatsster uit Heiloo kwam gelijk goed in haar ritme en pakte ten opzichte van De Jong gelijk een mooie voorsprong van een paar seconden. ,,Ik begon lekker en kon goed in mijn ritme blijven,'' zei ze. ,,Ik kon goed door rijden en viel niet stil. Uiteindelijk heb ik erg goede drie kilometer gereden en bijna vijf seconden van mijn persoonlijk record afgehaald. Dit was mijn beste drie kilometer ooit.''

Zo nam Rachelle van de Griek de leiding over en pakte voor Michelle de Jong de winst weg in het allroundklassement. ,,Ik had echt niet verwacht dat ik de allroundtitel zou winnen,'' zei ze. ,,Dit is mijn eerste allroundtitel ooit en daar ben ik heel blij mee.'' 

Met deze prestatie heeft van de Griek zich ook geplaatst voor de Vikingrace op 3 en 4 maart in Heerenveen. Op de Vikingrace zal Rachelle strijden tegen de beste leeftijdsgenoten van Europa. 

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 3 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 15 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant