Afbeelding

Rockband Fabric onverwoestbaar na bijna jaar absentie

Cultuur Akersloot

De Storey Club in Akersloot trilt op haar grondvesten door de komst van de vierkoppige rockband Fabric. Na een periode van afwezigheid rocken de mannen als nooit tevoren en weten zij met hun aanstekelijke muzikale enthousiasme vrijdagavond de hele club tot dansen te brengen.

De avond begint met een paar 'gouwe ouwe's' van Jim Morrison en zijn vrienden van The Doors. Deze fijne bluesrockvibe wordt vervolgens doorgezet met klassiekers als 'Pretty Woman' van Gary Moore, 'Little Wing' van Jimi Hendrix en 'Pride and Joy' van Stevie Ray Vaughan. Allen rasartiesten die helaas veel te vroeg overleden zijn, maar Fabric weet -zeker met de fijne solo's van gitarist Robbert Vetter en het machtige drumwerk van Jan Kornman- de herinnering levendig te houden. 

In de sets die hierop volgen, wordt het accent verlegd naar de wat meer 'hedendaagse' rock. De voorliefde voor Pearl Jam wordt rijkelijk gevierd met bijna een hele set vol PJ-pareltjes. Dat er zoveel voor Pearl Jam wordt gekozen is niet verwonderlijk, want zanger Nick Morsch bezit dezelfde fijne klankkleur als Eddie Vedder himself. Ook Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys komen met hun grootste hits voorbij. Tijdens 'Sex on Fire' van Kings of Leon heeft de band één van z'n weinige mankementjes te pakken, maar na uren Rockplezier zien we een klein slippertje wel door de vingers. 

Met uitblinker 'Killing in the Name' van Rage Against the Machine wordt de Grande Finale ingezet. Zanger Nick zijn rap- en schreeuwskills komen hier goed van pas, maar het nummer is pas echt compleet met de basriffs van bassist Roy Vonk. Ook 'Enter Sandman' van Metallica en het kort, maar krachtige 'Song 2' van Blur komen voorbij. De vrijdagavond wordt afgesloten met (verwarrend!) 'Saturday Night' van Herman Brood, 'Mr. Brightside' van The Killers en voor de tweede maal 'Lonely Boy' van de Black Keys. Gelukkig hoeven de boys van Fabric zich deze avond zeker niet lonely te voelen.

Tekst en Foto's/Film: Anne Kaandorp

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant