Een scheikundeles op PCC Heiloo
Een scheikundeles op PCC Heiloo

Weekblad Elsevier: PCC Bergen èn PCC Heiloo 'superschool'

Algemeen Heiloo

Jaarlijks scholenonderzoek door weekblad Elsevier wijst uit: PCC Bergen én PCC Heiloo zijn 'superschool'.

Eigenlijk wordt op het Petrus Canisius College niet zoveel waarde gehecht aan 'lijstjes', het oordeel van leerlingen en hun ouders is wat telt. De school helpt en stimuleert zijn leerlingen hun ambitie waar te maken, en werkt eraan ze optimaal voor te bereiden op een samenleving die voortdurend verandert. Ook goede eindexamenresultaten worden belangrijk gevonden.

In januari 2017 presenteerde weekblad Elsevier zijn gebruikelijke jaarlijkse scholenlijst met daarin zijn oordeel over de vo-scholen in het land. Daarin is te zien dat de PCC-vestigingen allemaal 'boven de norm' presteren (bron: Onderwijsinspectie), maar PCC Bergen én PCC Heiloo worden door Elsevier beoordeeld als 'superschool' en dat geldt maar voor 15% van de scholen in Nederland. 

In het online scholenonderzoek van Elsevier is te lezen: 'De term 'superschool' is nieuw in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek, om te markeren dat de onderzoeksmethode van Beste scholen na vijftien jaar drastisch is gewijzigd. En om aan te geven dat het om een andere, preciezere kwalificatie gaat dan het populaire 'excellent'. Die term zorgt voor nogal wat verwarring – zowel over de betekenis ervan als de vraag om welke scholen het gaat."

Het PCC is uiteraard bijzonder blij met de mooie beoordeling.

Repetitie van de schoolband 'School's Out!' op PCC Bergen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant