Afbeelding

Opknapbeurt en aanpak wateroverlast Noordwest Heiloo

Algemeen Heiloo

Vanwege regelmatig terugkerende grondwateroverlast en grootschalig onderhoud aan wegen en riolering, gaat een deel van de wijk Noordwest Heiloo op de schop. Om de toename van heftige regenbuien op te vangen wordt er een nieuw drainageriool en een vuilwaterriool aangebracht.

Hierbij wordt vuil water apart naar de zuivering afgevoerd en schoon hemelwater naar sloten en vijvers.

Door de hoge grondwaterstand is er veel last van natte kruipruimtes, tuinen en bermen in de straten: het Vierkant, de Driestal, Laan van Muys, Bayershoffweg, Arklaan en Trompenburg.

De gemeente vervangt daarom het oude gemengde rioolstelsel door een nieuw gecombineerd riool- en drainagesysteem dat de grondwaterstand reguleert en daarmee overlast voorkomt.

Buurtbewoners zijn nauw betrokken bij dit project. Vanaf de eerste fase denken ze mee over de nieuwe inrichting van de straten, de parkeergelegenheid en het groen. Alles is in een aantal bijeenkomsten geïnventariseerd en besproken.

Het nieuwe ontwerp houdt rekening met extra parkeerplaatsen in de wijk. Deze komen in de Driestal, Laan van Muys en op het Vierkant ter hoogte van De Vijfhoek.

Bron: Beatfm

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant