Afbeelding

Driebanden biljart stad en streek toernooi groot succes

Sport Akersloot

In het weekend van 20,21,22 januari werd voor de 20e keer het stad en streek toernooi driebanden gespeeld. Dit gezelligheidstoernooi voor teams uit de streek, werd wederom verspeeld op de zes uitstekende biljarts in het biljartcentrum van cafe/restaurant De Vriendschap in Akersloot.

Vijf verschillende teams bestaande uit vier spelers uit Egmond,Alkmaar, Bergen, Zaanstreek en Akersloot streden om de titel "beste driebanden team van de streek". Het was voornamelijk een gemoedelijke competitie , waarbij een grap en een grol, en een klein plagerijtje om de tegenstander van de wijs te brengen niet uit bleef. Maar met inachtneming  van de voor een ieder bekende biljartspelregels bleef het steeds sportief. De in totaal 25 spelers varieerden in moyenne van 0.400 tot 0.900 wat een variatie van 19 tot 39  caramboles  betekende. Ieder lid van het team speelde 8 partijen, waarbij getracht werd om de betere spelers en de iets lager geklasseerden tegen elkaar te laten spelen.

Het Team van Akersloot bestaande uit Rob Levering, Piet Weber, Gerard Oud, Henk Levering en Eric Keijsper werd de terechte winnaar. Vanaf de eerste dag vrijdag tot en met de laatste dag zondag wisten zij de koppositie te behouden, al leek het op de laatste dag toch nog spannend te worden, doordat er door vermoeidheid en concentratieverlies nog een aantal partijen verloren gingen tegen de directe concurrent uit de Zaanstreek. Rob Levering had het belangrijkste deel in deze overwinning door al zijn partijen te winnen en met een moyenne van 1.06 het toernooi af te sluiten. Daarmee was hij verreweg de beste speler van het toernooi.

De perfecte organisatie en bediening was in vertrouwde handen van Henk,Riet en Sandra Levering, van wie wij op zaterdagavond een heerlijk diner aangeboden kregen. Alle deelnemers gingen met een prijsje of leuke attentie zondagmiddag rond 17.00 uur voldaan naar huis.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant