Afbeelding

Actie Glas in 't Bakkie van start

Algemeen Heiloo

Inwoners van de gemeente Heiloo brengen jaarlijks ongeveer 28 kilo glazen verpakkingen (zonder statiegeld) naar de glasbak. Het landelijk doel ligt op 32 kilo per persoon per jaar. Heiloo is goed op weg, maar het kan nog beter. Om dit extra onder de aandacht te brengen, gaat de actie Glas in 't bakkie op donderdag 1 december van start. Wethouder Rob Opdam deelt dan de eerste glastassen uit.

Om het scheiden van glas te verbeteren start de gemeente Heiloo onder het motto 'Glas in 't Bakkie' een actie. Wethouder Rob Opdam geeft hiervoor het startsein op donderdag 1 december om 11.30 uur bij de Albert Heijn in winkelcentrum 't Loo. Hij gaat in gesprek met inwoners en deelt glastassen uit, te gebruiken om verzameld glas naar de glasbak te brengen. Naast de wethouder staat er een speciaal glasteam klaar, dat inwoners uitleg geeft over het scheiden van glazen verpakkingen.

Zo is het scheiden van glas tegenwoordig nog makkelijker. Het inleveren van glas met wat restjes aan het glas is geen bezwaar. Met deksel of dop kan het zo de glasbak in. Het glas hoeft dus niet eerst schoon gespoeld te worden. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren.

De actie vindt op donderdag 1 december niet alleen plaats bij de Albert Heijn in 't Loo (11.00 tot 14.00 uur) maar ook bij Het Hoekstuk (11.00 tot 14.00 uur) en bij de AH in Ypestein op het Rosendaal (15.00 tot 18.00 uur).

In Nederland wordt sinds 1978 glas gescheiden. Maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds te veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden en is 100% recyclebaar zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.

Bron: Gemeente Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant