Afbeelding

Associatie Uitvaartverzorging; Vertrouwd dichtbij

Algemeen Bedrijf Belicht (archief)

U bent er ongetwijfeld wel eens langsgereden of misschien wel eens binnen geweest: het uitvaartcentrum aan de Westerweg 263 in Heiloo, gelegen naast de Willibrorduskerk. Wat velen niet weten is dat de Associatie Uitvaartverzorging hier haar standplaats heeft voor Heiloo en de omliggende gemeentes. Tijd voor een nadere kennismaking.

De Associatie is bijna 90 jaar geleden opgericht als vereniging die zich verzette tegen de hoge tarieven en slechte dienstverlening van de toenmalige uitvaartverzorgers. Door de krachten te bundelen kon ieder lid meeprofiteren van de goede zorgen en een betaalbare prijs. Natuurlijk is er in de loop der jaren veel veranderd, maar de redelijke tarieven en de zorgzame aandacht zijn uiteraard gebleven.

Uitvaartleider Margo van Schagen, zelf woonachtig in Heiloo, en haar collega's, begeleiden met veel liefde, aandacht en betrokkenheid nabestaanden die afscheid moeten nemen van hun dierbare. Margo: "Hoewel ik met volle overtuiging voor dit werk gekozen heb, voelt het absoluut niet als 'werk'. Ik ben iedere keer weer dankbaar dat ik samen met de nabestaanden het afscheid van hun geliefde mag vormgeven en begeleiden. Maar pas als de mensen na afloop, ondanks hun verdriet, toch met een goed gevoel op het afscheid terug kunnen kijken, kan ik tevreden zijn."

Ook wanneer u niet direct te maken hebt met een overlijden kunt u een beroep doen op de kennis en kunde van Margo en haar collega's. Als u uw wensen over uw uitvaart of die van uw naaste wilt vastleggen, komt één van hen graag bij u langs om u over de vele mogelijkheden die er zijn te informeren. Ook de kosten die een uitvaart met zich meebrengt worden dan uiteraard met u besproken en op een transparante wijze voor u in kaart gebracht.

Volgens de uitvaartleiders blijkt ieder keer maar weer hoe fijn mensen het vinden als "het" alvast maar geregeld is; dat geeft de mensen rust. En uit ervaring weten zij, dat de duidelijk omschreven wensen van de overledene voor de nabestaanden heel waardevol zijn. De wetenschap dat de laatste wensen van je dierbare vervuld kunnen worden, biedt troost en houvast.

Tot slot is het goed te weten dat de uitvaartleiders van de Associatie Uitvaartverzorging als één van de eersten zijn opgenomen in het register van gecertificeerde uitvaartverzorgers. Dat register is onlangs door het Keurmerk Uitvaartzorg  ingesteld. Een extra zekerheid dat u bij de Associatie met een zorgvuldig werkende, eerlijke en professionele organisatie van doen heeft.

Wij hopen natuurlijk dat deze korte kennismaking voor u aanleiding is voor een uitgebreidere kennismaking, nu of in de toekomst!

Mocht u vragen hebben, belt u dan gerust. Wij zijn u graag van dienst. Of kijk op www.associatieuitvaart.nl

Associatie Uitvaartverzorging
Westerweg 263, 1852 AG Heiloo
Telefoon: 072-5204700
www.associatieuitvaart.nl

24 uur per dag direct bereikbaar via 0800-0375

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant