De ondernemers groepsgewijs aan de slag met het thema 'samen gastvrij'
De ondernemers groepsgewijs aan de slag met het thema 'samen gastvrij'

Samen Gastvrij focust op praktische samenwerking.

Algemeen Regio

Een kleine 100 horeca- en recreatieondernemers waren het maandag in De Meent in Alkmaar met elkaar eens: Onze regio is prachtig en daardoor een trekker voor toeristen.

Tijdens 'Samen Gastvrij' gingen ondernemers in gesprek over samenwerking, om nog aantrekkelijker te worden voor bezoekers. Het evenement was een coproductie van Koninklijke Horeca Nederland, RECRON en de Rabobank.

Samenwerking  loont
Mandy Duijvelshoff stond namens de Rabobank aan de basis van Samen Gastvrij: "Dit evenement hebben we met onze partners opgezet, omdat we er willen zijn voor ondernemers. We willen voor meerwaarde zorgen, inspireren. In deze tijd van het jaar maakt de gastvrijheidsbranche plannen voor het nieuwe seizoen. Wij willen in deze planfase meegeven dat samenwerking loont. Er worden ongelooflijk goede dingen bedacht. Door elkaar op te zoeken kunnen ondernemers hun succes vergroten. De opkomst geeft al aan dat het onderwerp leeft en dat zie ik als eerste succes. Daarnaast ontstond er iets tijdens de dag. Ondernemers raakten geïnspireerd door de gedachte dat samenwerking winstgevend én leuk kan zijn. Ik wil nog wel een stap verder gaan. Hoe mooi zou het zijn als je van samenwerking een onderdeel maakt van je marketing en ondernemingsplan? Na spreker Ton Lenting en een paneldiscussie gingen de deelnemers in groepjes uiteen om ideeën te bedenken. In deze sessies zag je kliks ontstaan. Zo hoorde ik een ondernemer zeggen 'Ik vind het lastig om een goede kok te vinden' Waarop iemand meteen antwoordde: 'Hier kan ik je bij helpen, ik ken goed opgeleide mensen die voor jou geschikt kunnen zijn.' Zo begint succesvolle samenwerking, met dit soort praktische ideeën waarbij men elkaar niet meer alleen als concurrent ziet. Fantastisch"!

Ton Lenting en Sjoerd Brattinga in gesprek met de ondernemers

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant