Afbeelding

Amsterdam-Dakar voor het goede doel

Algemeen Heiloo

Oud-Heilooënaar Irma van der Stouwe en haar echtgenoot Willem Kosters uit Wijdewormer doen mee met de november editie van de Amsterdam-Dakar Challenge. Zij vertrekken onder de naam 'De Boertjes' op 5 november. De Amsterdam-Dakar Challenge is een rally die start in Amsterdam-Noord en eindigt in Banjul, met een tussenstop in Dakar. De rally is geïnspireerd door de beroemde barre woestijntocht Parijs-Dakar, maar dan zonder dure auto's, helikopters en volgauto's met onderdelen en is volledig selfsupporting.  

De opzet is simpel: de auto (barrel) mag niet meer dan € 500,- kosten. Er moet natuurlijk nog wel flink aan worden gesleuteld om het barrel rijklaar te krijgen voor de avontuurlijke rit. De tocht voert door: Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Westelijke Sahara, Mauritanië, Senegal en Gambia en is ruim 7.100 kilometer lang. Er wordt overnacht in een tentje of in de auto in de woestijn, in een hotel of op campings. Er zal worden gekookt op een één pits gasstelletje. Het doel van de reis is om hun auto, een paarse Opel Frontera, in Banjul (Gambia), te veilen. De opbrengst van deze autoveiling wordt geschonken aan een goed doel. Willem en Irma hebben gekozen voor een bijzonder project voor de opvang van weeskinderen dat er voor zorgt dat de weeskinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen opgroeien. Deze hulp kan zijn in de vorm van rijst, schoolgeld of anders. Er wordt per situatie bekeken welke hulp nodig is.

Irma: "iedere vorm van sponsoring is welkom. Het kan zijn voor donatie aan het project of om ons een stukje op weg te helpen in de vorm goederen of een bijdrage aan de brandstof. Alles blijft achter in Banjul. Wij plakken een sticker van de sponsors op onze auto voor de reclame en tevens worden de sponsors vermeld op de Amsterdam-Dakar site bij team: De Boertjes. 

Er wordt al flink gesponsord door familie, vrienden en bedrijven, maar er kan altijd meer bij. Wilt u helpen met donatie aan het goede doel, of om de reis te kunnen maken, voedselpakketten? Dat is fantastisch! Neem contact op met Irma en Willem: 06-53962143. Sponsoren tot nu toe: Primera Weidevenne, Autobedrijf Fes-Tuning Purmerend, Nico Poel Financiële Diensten Wijdewormer, Oliecombinatie Van der Veen Wijdewormer, De Heij Onderhoudswerken, Karwei Purmerend, familie en vrienden.

Een en ander staat te lezen op: www.amsterdamdakar.com

Tekst: Luciënne van der Stouwe

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant